NL FR

Waarom ik kies voor natuurlijke verzorging


Ik keer terug in de tijd. Het moet eind jaren ’80, begin jaren ’90 geweest zijn, mijn studententijd (oei! ben ik al zo oud!?)
 .
Mijn eerste gelaatsverzorging in een schoonheidssalon mondde uit in een regelrechte ramp. ’s Avonds thuis begon mijn huid te reageren. Er was jeuk, gigantische jeuk om dan nog maar te zwijgen van de zwelling rond mijn ogen.  Verdict bij de dermatoloog: contactallergie!

Dit was niet de eerste keer dat mijn lichaam reageerde op producten. Als kind al was ik hypergevoelig. Mama was soms de wanhoop nabij. Wasverzachter was uit den boze. Zelfs kleding leverde soms problemen op.

Mijn eerste bezoek aan een schoonheidssalon mondde uit in een regelrechte ramp.

Toen had ik er geen flauw benul van, maar nu weet ik dat al die dingen aan de basis lagen van wat ik nu met hart en ziel uitdraag. Sinds het incident in het schoonheidssalon ging ik immers niet alleen op zoek naar producten die ik wel goed kon verdragen maar was ook de vraag gerezen waarom ik zo fel gereageerd had.
Bleek dat synthetische stoffen steeds aan de basis lagen van mijn huidproblemen.
Blij dat mijn huid toen zo reageerde. Het vertelde me zoveel!
 
Synthetische stoffen zijn voor niemand ok, die laat je dus best achterwege. Vandaag zijn er zoveel mooie natuurlijke alternatieven. Waarom zou je dan in godsnaam je eigen natuur negeren!?
 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten